ایران جزو معدود کشورهای چهار فصل در جهان میباشد که از بخشبندی منحصربهفردی تشکیل شده است. به هر یک از بخشهای کشور یک استان گفته میشود. استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای کشور بهشمار میرود که از جاذبههای گردشگری زیادی برخوردار است. این استان دارای اقلیم و شرایط جغرافیایی ویژهای میباشد که آن را از سایر استانها مجزا ساخته است. هتلهای کهگیلویه و بویراحمد همواره میزبان مسافران زیادی هستند که در ادامه به تعدادی از مناطق گردشگری این استان خواهیم پرداخت.
گرمسار از شمال به دماوند، از غرب به ورامین، از شرق به آرادان و از جنوب به کویر مرکزی محدود میشود. تنوع و گوناگونی جاذبههای طبیعتگردی و مکانهای گردشگری گرمسار بسیار جالب توجه است. از تپههای مریخی گرفته تا غارنمکی که این روزها به خصوص در فصل سرما گردشگران بسیاری را برای بازدید به این منطقه میکشاند. منطقهی گرمسار كه میزبان بزرگترین معادن و تونلهای نمک در منطقهی خاورمیانه است، در حال حاضر ۴۰ تونل نمک را در خود جای داده است و سهم عمدهای از استخراج نمک در كشورمان، در این منطقه صورت میگیرد.
غار دربند دومین غار آهکی بزرگ در ایران است که در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال سمنان و ۲ کیلومتری شمال غربی مهدیشهر و در قسمت میانی رشته کوههای البرز قرار گرفته است. دهانه غار در کمرکش کوه سنگی زیبایی رو به مشرق قرار گرفته و دره وسیع و سرسبز دربند در زیر آن گسترده شده است. ساختمان غار مربوط به دوران سوم زمینشناسی است و از نوع سنگهای رسوبی میباشد که به مقدار فراوان آهک و املاح دارد و به همین جهت سراسر آن پوشیده از ستونهای بزرگ و زیبای استالاگمیت بوده و از نظر ظاهری یکی از زیباترین و تماشاییترین غارهای ایران است و میتوان بلندترین ستون استالاگمیت را که تاکنون در غارهای ایران مشاهده شده در آنجا دید. این ستون به ارتفاع ۱۲ متر و قطر آن به طور ۲/۸۵ سانتیمتر میباشد که به طرز سحرآمیزی در وسط غار بالا رفته است.
جنگل رودبارک بهواسطه پوشش گیاهی پهنبرگ و آبوهوای خنک و مکانهای دیدنی بسیاری نظیر آبشارها، غارها و چشمهها بهعنوان مقصدی پرطرفدار برای طبیعت گردی شناخته میشود. رودبارک یکی از روستاها و مناطق ملی گردشگری شهرستان مهدیشهر به شمار میرود که آخرین بخشهای جنگلهای هیرکانی استان سمنان را در خود جای داده است. جنگل رودبارک از مکانهای دیدنی مهدی شهر است و در ۸۰ کیلومتری شمال شرق استان سمنان و ۶۳ کیلومتری مهدیشهر، در مسیر جاده شهمیرزاد-کیاسر در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز قرار دارد.
اوپرت مرزی طبیعی بین دو استان سمنان و مازندران و تلاقیگاه کوهستان و جنگل است. این منطقه مرزی در فاصله ۵۵ كیلومتری شمال مهدیشهر واقع است كه با دیوارههایی از فلات مركزی ایران، این دو استان را از یکدیگر جدا میکند.
جنگل ابر شاهرود یکی از بکرترین، زیباترین و خوشآب و هواترین جنگلهای ایران در استان سمنان است که در ۵۰ کیلومتری شمال شرق شاهرود و در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر استان گلستان و در روستای ابر قرار دارد. جنگل ابر با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ادامه جنگلهای سرسبز شمال کشور است و از آنجا که فضای این جنگل را پوششی از ابر فرا گرفته بدین نام معروف است.
کلیه حقوق برای وب سایت بنیاد ایران شناسی محفوظ است. ©١٣٩9
نشانی: تهران، خیابان شیخ بهایی جنوبی، خیابان ایران شناسی، شهرک والفجر
طراحی و اجرا: اداره رایانه و فناوری اطلاعات